Vil du ha en dårlig nyhet?

Vil du ha en dårlig nyhet?

I går hadde jeg en venninne på besøk. På søndag besøkte hun sin kusine. I det min venninne kommer inn av døren, så sier kusinen “Vil du ha en dårlig nyhet”. Ikke akkurat den åpningsreplikken man drømmer om. Jeg kan tenke meg at 1000 tanker raste igjennom hodet til venninnen min. “Nei-jeg vil ikke det, men jeg skjønner jo at det er noe du skal fortelle meg som ikke er bra” sier venninnen min.

Det viser seg at kusinen sin mors hus har brent ned til grunnen. På 2 timer var det brent opp, det var ingenting igjen av morens eller min venninnes tantes hjem. 2 timer – og alt du eier og har er borte! Nå ble ikke tanten skadet og hun lever, men alt hun har samlet igjennom et liv er borte. I tillegg var dette en tomannsbolig, slik at den andre halvparten også brant ned. Her bodde bestemoren til venninnen min helt til hun døde i sommer. Nå har de ingenting igjen etter henne, ikke en duk, ingen av bildene.

ditt motto_brannsjekken

 

Ingen innboforsikring

Å miste alt du eier og har i en brann, jeg kan bare prøve å forstå hvordan det oppleves. Jeg har heldigvis ikke gjort det selv, men jeg kjenner flere som har hatt brann i sitt eget hus, eller der hvor de vokste opp. Det de forteller er at de opplevde det hele som veldig dramatisk. Jeg synes historien over blir enda tristere når min venninne forteller at tanten ikke har innboforsikring! Hva gjør hun da? Jeg blir så lei meg på deres vegne.

Vær så snill å pass på!

Ikke la dette skje med deg. Din beste forsikring er å forebygge – være føre var! Blås ut stearinlys når du går ut av rommet. Det er høysesong for brann nå før jul. Lag en sjekkliste sammen med barna og gå igjennom huset for å brannsikre det. Sjekk også at røyvarslerene dine virker, og har batteri. Avtal hva hver enkelt skal gjøre om det skulle begynne å brenne, og ikke minst – hvor dere skal møtes på utsiden av huset! På den måten får dere raskt oversikt.

Her finner du en sjekkliste for egenkontroll av brannsikkerheten i din bolig.

Husk innboforsikring, den koster mindre enn du tror!

Hvis du skulle lure så har jeg sjekket dette «for deg». Innboforsikring er rimelig iforhold til  hva det dekker! Jeg sjekket hva det koster for meg og min familie med innboforsikring hos det forsikringsselskapet jeg bruker. Jeg har både brann og innbrudsalarm koblet til alarmselskap, så for å forsikre verdier for kr. 1.700.000,- koster det min familie 1.911 kroner i året. Per måned er dette 159 kroner og da har jeg superforsikring. Send gjerne en forespørsel til flere selskaper og sammenlign både vilkår og pris, slik at du får den forsikringen som dekker deg og ditt aller best!

Du må ha innboforsikring uansett om du eier eller leier!

Jeg har tidligere skrevet to blogger om temaet, du kan lese disse her. Hva koster det å miste alt og Hva om det brenner hjemme hos deg.

TIPS!

Er du medlem av en fagforening eller et boligbyggelag kan du være dekket uten at du vet det, eller har anledning til å kjøpe en meget rimelig forsikring. Sjekk det ut!

Eier du boligen må du selvfølgelig også passe på at selve huskroppen også er forsikret.

Del med oss ditt beste tips for en trygg adventstid i kommentarfeltet under, og del gjerne denne bloggen videre.

Jeg ønsker alle en trygg og god adventstid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Vil du ha en dårlig nyhet?

Leave a reply