Velkommen

Hei og velkommen!

Ditt Motto er en uavhengig tjeneste for å hjelpe deg med din privatøkonomi. Til å få oversikt, kontroll og få gode rutiner slik at privatøkonomien blir enkel og kontrollert. Ved hjelp av enkle steg hjelper jeg deg med å få oversik og til å ta de rette valgene for din økonomi. På den måten står du igjen med selvstendighet, oversikt og ikke minst en enklere økonomisk hverdag uten unødvendige bekymringer. Din økonomi vil rett og slett bli lettere å håndtere. Å prioritere riktig og være besvisst de valgene du gjør er viktig, og vil være ett av temaene vi gjennomfår slik at du nå er på vei til å få kontroll på din privatøkonomi, oppleve at pengene strekker lenger, at du håndterer uforutsette utgifter på strak arm og får litt til overs som du kan bruke på deg eller de du ønsker med god samvittighet.

DittMotto_MargretheOtto_portrett_Sorte-15
Foto: Synnøve Sorthe

Mange har utfordringer med privatøkonomien. Det er 1000 grunner til hvorfor det blir sånn. Du har sikkert lurt på og følt at det er «bare deg» som har det sånn. At det er bare du som ikke får til å betale alle regningene hver måned, som sliter med å ikke få betalt ned kredittkortet eller ikke har råd til å ta med barna på ferie.

Det kan oppleves å være tungt å få igjen oversikten og kontrollen.

Hvor står jeg i dag? Jeg vet at mange synes det er flaut og ukomfortabelt å snakke om økonomi med både partneren, venner eller andre som kanskje kunne ha hjulpet deg. Noen opplever også at andre bestemmer eller har så mye kontroll over deres økonomi og besluttninger at de selv mister kontroll. Hva om partneren er den som bruker opp alle pengene? Kanskje du har vært alvorlig syk eller vært i sorg, og de daglige små gjøremålene måtte «seile sin egen sjø».

Hva er kontroll?

Å ha kontroll på økonomien, betyr ikke nødvendigvis at du har fullstendig økonomisk frihet. De færreste kan bare gå å kjøpe alt de har lyst på, men jeg synes ikke dette er noe mål i seg selv. Du skal ha det trygt og sikkert og med en bufferkonto som dekker uforutsette utgifter. Typiske slike utgifter er at vaskemaskinen går i stykker og du må ha ny, at barna måtte ha to par vintersko fordi de vokste så fort.

Å ha kontroll betyr også at du tar bevisste valg i forhold til hva som er viktig for deg å ha råd til både i hverdagen og fritid.

For noen er en lunsj med venninnen helt nødvendig for å ha det bra, for andre er det å kunne reise på sommerferie med barna eller invitere på en bedre middag. Noen kan ikke unnvære den kaffen de kjøper av og til. Hva gir deg lykke og livskvalitet er det bare du som vet. Det betyr også at du har oversikten over at du har riktig strømabonement, mobilabonement og at du ikke er dobbeltforsikret.

DittMotto_Lykke penger

Hva om jeg ikke har nok penger?

Ja – når du går igjennom regnskapet ditt, vil det trolig vise seg at du har brukt mer penger enn det du tjener. Og det er det første steget. Det er nå du skal begynne å prioritere og kutte kostnader.

Du har alltid valg – det er viktig å huske på.

Dette er helt normalt. Hvis det viser seg at du fremdeles har for lite penger når du er på «normalt» forbruk, da har jeg flere tips å komme med for hva du kan eller må gjøre for å rette opp denne skjevheten.

Endelig kan jeg slappe av

En slik orden og kontroll er det mange som ønsker seg. At økonomien er noe du gir oppmerksomhet noen ganger pr. uke for å godkjenne regninger i nettbanken, planlegge ukens innkjøp eller hva neste sparemål skal være. Å slippe å ligge våken og være bekymret for en kredittkortgjeld som vokser, eller skammen over å ikke ha kontroll over utgiftene. Hvor ble det av feriepengene? Pengeslukene kan være mange, og det er ikke alltid så lett å se at «småpenger» blir store summer til slutt. Da er det lett å gjøre «dårlige» valg som å betale ferien med kredittkortet, selv om du vet at du IKKE har pengene til regningen.

Det er snakk om kontroll og prioriteringer. Mitt motto er at du skal ha kontroll over økonomien og litt til overs som du kan kose deg med. Det som gir deg det lille ekstra i hverdagen.

Mer informasjon om meg og hvordan vi kan jobbe sammen finner du under de andre fanene. Mitt motto er at du skal ha litt til overs – hva er ditt?