Slik sparer du både tid og penger

Vet du hvor du kan spare aller mest? I både tid og penger. Har du oversikt over hvor mye penger du bruker og på hva? På høyresiden her kan du legge igjen navn og e-post og motta mine 10 beste sparetips. Men jeg skal gi deg et av tipsene her nå, fordi dette er et av de viktigste sparetipsene, rett og slett.

ditt Motto_spar tid og penger

Planlegg innkjøpene dine!

Det du kan spare aller mest penger på er å planlegge hva du skal  handle. Det de aller fleste av oss bruker mest penger på, utenom bolig og kanskje transport, er på mat og dagligvarer. Trikset for å spare penger er å planlegge innkjøpene ved å lage en ukesmeny, og lage handlelisten utfra denne. Her har de fleste 1000-lapper å spare. Men da må du holde deg til handlelisten da ;-). Handler du en til maks to ganger i uken (vi handler ofte lørdagsgodt og kos sammen med ungene i helgen), så sparer du også masse tid. Tid, frustrasjon og mange tanker rundt dagens middag.

Hva har mat og middag med økonomisk rådgivning å gjøre?

Mange har spurt meg hva mat har med økonomi å gjøre. Og nå har du jo fått svaret! Min familie har hatt middagsplan siden uke 38 i fjor. Alle mine middagsplaner og handlelister legger jeg ut hver uke, du finner de her, slik at du også kan ukehandle! Det er mange gevinster ved å ukehandle! Dette er våre gevinster:

  • Vi sparer penger, fordi vi handler lite eller ingenting på impuls
  • Vi sparer mye tid, fordi vi slipper å løpe i butikken flere ganger i uken
  • Vi sparer frustrasjon, fordi vi slipper å lure, gruble og tenke ut hva vi skal ha til middag i dag
  • Vi sparer miljøet, fordi vi handler inn det vi trenger og ikke må kaste mat
  • Vi spiser variert og spiser sjeldent den samme retten. Dette gjør det også mer spennende å lage mat, og det hender at maten ikke er god! Men som regel blir vi overrasket over hvor godt det er. De små lærer også å smake på mye rart og like mye mat.
  • Vi velger også å spise så mye som mulig økologisk (uten å dra i spesialforretninger for å få tak i dette, vi handler det som finnes i våre nærbutikk, og tror at vi påvirker gjennom våre forbrukervalg).
  • Vi spiser fisk minst tre ganger i uken, og vi spiser mye villfisk! Jeg slår et slag for Seien!
  • Jeg synes også det er morsommere og lage mat når jeg vet at alle varene er i hus, maten er tint på rett måte og jeg har en ny oppskrift å prøve. Dette gjør at vi nesten ikke velger lettvinte løsninger lenger.
  • Vi baker brød, og oppnår da å spise sundt brød som vi vet har alle næringstoffer intakt! (også må vi aldri i butikken fordi vi er tomme for brød)

Ditt Motto_vellykkede retter

I snitt kaster du hver 5. bærepose med mat!

Vet du at vi i snitt kaster hver 5 bærepose med mat? Altså når du handler i butikken og tar med 5 poser hjem, går en av disse posene rett i søpla! Dette er ikke bærekraftig og noe vi lett kan gjøre noe med alle sammen om vi tenker oss om. Jeg synes det er helt vanvittig at det går an; er vi så bevistløse? Vi er 6 personer i vår husholdning, og med ett bleiebarn (som bruker engangsbleier) så blir det en del avfall. Men selv med en leieboer så klarer vi oss med en søppelkasse og en renovasjonsavgift. (Vi sparer her også altså). Og dette er vi ganske stolte av!

I siste utgave av Obos-bladet er Mette Nygård Haure intervjuet om hvordan de tar vare på maten, planlegger sine innkjøp og på den måten både sparer penger og miljøet! Nyttig lesning, og gledelig at bladet fokuserer på akkurat dette.

Ditt Motto  - ta vare på maten

 

Sett deg et sparemål

Om du setter deg et sparemål, gjerne sammen med familien, blir det enda morsommere å spare. Hvor mye sparte vi denne uken? Hva ønsker du deg som du ikke har råd til i dag? En ferie med familien, en tur på spa sammen med hjertevenninnen, en lekker kåpe eller kanskje litt ekstra tid med barna? Lag dere en plan, sett opp et sparemål og se hvor mye dere kan spare!

Del gjerne dine beste sparetips med oss! Husk å legg igjen navn og e-post i boksen, så får du de 9 andre sparetipsene også rett til din e-postkasse!

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply