Slik blir du kvitt lånet mye raskere!

Det er nå du må ta deg alle gevinstene fra den lave renten! De av oss som har hatt lån en stund, vet at renten går opp og ned. Nå er den svært lav, og nå skal du bruke «overskuddet» hver måned på rentebesparelsen til å gjøre noe lurt! På den måten betaler du ned lånet ditt MYE raskere!

ditt motto_kvitt lånet

Øk terminbeløpet på lånet ditt!

Ikke la rentebesparelsen gå til forbruk. Betal det samme terminbeløpet som du gjorde før rentenedgangen, og du kan bli kvitt lånet mange år før planlagt! Bonusen er at du vil spare MYE penger.

Eksempel:

Du har lånt tre millioner kroner. Med 30 års nedbetalingstid betalte du rundt 4 % rente, som gir ca. 14.372 kroner månedlig terminer. Nå i dag kan mange av oss få en rente tett under 3 % – dette er rekordlavt. Hvis du har denne renten betaler du ca 12.537 kroner i måneden. Trikset er å beholde terminbeløpet på kr. 14.372,-. Hvis renten holder seg stabilt på et år betaler du ned kr. 22.020,- ekstra i avdrag det året. Holder denne renten seg gjennom hele perioden (sansynligvis ikke) vil kunne avslutte lånet raskere enn planlagt.

Nå er det vel ikke sansynlig at boliglånsrenten holder dette nivået over flere år. I 2013 var gjennomsnittsrenten på 4 % og i 2008 på hele 7 %. Men klarer du å opprettholde en høyere terminbetaling er det altså både penger og år å spare på boliglånet!

Er du nysgjerrig på hvem som har den laveste renten? Sjekk det ut her.

Hvor får jeg lavest rente?

Husk at det i mange av bankene er ulike krav til deg som kunde for at du skal få lån eller den laveste renten. Sjekk ut alle vilkår, slik at du vet hvilken rente som du kan få.

Del gjerne bloggen med flere!

Ønsker du flere spartips?

Følg Ditt Motto på Facebook

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Slik blir du kvitt lånet mye raskere!

Leave a reply