Skal du endre skattekortet? Dette må du finne frem av dokumentasjon

Har du funnet ut at du må endre skattekortet ditt, så er det viktig å være forberedt på det du trenger av dokumentasjon. Da unngår du problemer og vil få gjort unna jobben raskt.

Når du har endret skattekortet ditt, vil din arbeidsgiver eller andre som benytter skattekortet ditt få endringene automatisk. Du må altså ikke levere noe nytt skattekort.

Dittmotto_endre skattekortet

Dette må du finne frem av dokumentasjon

  • Lønn: lønnslippen får du enten på papir eller elektronisk fra din arbeidsgiver. Er det første gang du bestiller skattekort må du oppgi hvor mye du tror du kommer til å tjene i løpet av året. Hvis du bestiller eller endrer skattekortet midt i året, så må du oppgi hvor mye du har tjent så langt i år.
  • Pensjon: er du pensjonist trenger du dokumentasjon fra NAV eller fra den som betaler ut din pensjon.
  • Gjeld/formue: dokumenter fra banken som viser din gjeld, gjeldsrenter og eventuelt formue.

Lurer du på hva arbeidsgiver har rapportert om arbeidsforholdet ditt og lønnsopplysninger hittil i år – kan du gå inn HER og sjekke det. På Altinn.no under «Skjema og tjenester» finner du rapporten A08 Mine inntekter og arbeidsforhold.  Du må være logget inn på Altinn for å bestille rapporten. Rapporten viser oppsummerte opplysninger hittil i år, og den kan også tas ut med spesifikasjon per måned.

Om du mener det er feil eller mangler i opplysningene, skal du kontakte arbeidsgiver eller den som har sendt inn opplysningene. Da kan eventuelle feil rettes før opplysningene for eksempel skal brukes til selvangivelsen.

Skatteberegning for skattekort

Her finner du en kalkulator for skatteberegning for skattekort fra 2013 frem til 2016. Den har idag noen feil og mangler som gjør at ikke alle får brukt den, men disse vil være i boks til selvangivelsen kommer i mars.

Utenlands arbeidstaker?

Da må du som regel møte opp på skattekontoret for å søke om skattekort.

Svar på andre vanlige spørsmål om skattekortet finner du her.

 

Få min sjekkliste til selvangivelsen, legg igjen navn og e-post i boksen under

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply