Sett målene dine NÅ – og nå de raskere enn du trodde var mulig

Om din økonomi er god, dårlig eller middels – for de fleste går økonomien på en slags autopilot. Ja – vi kan kjenne på stresset ved å betale regninger, legge de inn i nettbanken og godkjenne de. Følelsen av å måtte skyve på regninger fordi noe annet kommer i veien. Ikke orke å åpne en konvolutt fordi det er en regning eller et betalingsvarsel. Eller kanskje noe enda verre. Så selv om økonomien ikke fungerer eller er i flyt, så går den på autopilot og gammel vane. Så hvor begynner man? Du må ha et mål!

Mål 2018 - ditt motto

Så hvorfor skal jeg ha et mål – en plan?

Det går jo ikke dette alikevel. Kanskje du er i ferd med å gi opp? Eller du er bare oppgitt over at økonomien stadig gir deg noen ubehagelige spark. Eller at pengene bare renner ut, uten at du egentlig vet hva du har brukt de på.

Først og fremst vil jeg si deg – du er IKKE alene. Jeg har selv opplevd år og måneder hvor det har vært trangt. Jeg vet hvordan det er å måtte prioritere for det gjør jeg hver eneste dag. Ikke fordi jeg lenger må, men fordi jeg ønsker å få mest mulig ut av pengene mine og at de skal gå til det som gir meg mest livskvalitet. Det var jo en av mine motivasjoner for å utvikle dette systemet. At jeg ønsket å få mest mulig ut av pengene mine. Det er mange der ute som lever med dette hver dag, men det finnes altså løsninger.

Men jeg vet også at det er håp for alle! Kanskje ikke slik du trodde eller forventet – men ja, det finnes en løsning, uansett hvor håpløst det ser ut til. Men det krever litt arbeid og litt av din tid og engasjement.

Det er her målet kommer inn

For når du har et positivt og godt mål å arbeide mot, så blir det mye mer moro. Ja – rett og slett gøy. De fleste opplever at økonomi blir gøy når de tar kontroll over den, og starter arbeidet med å få en trygg og automatisert økonomi.

Derfor skal du ha et mål! Og jeg vil utfordre deg på å sette opp et sparemål NÅ! Hva er det du drømmer om i dag, som du tror er HELT umulig å få til? Som du aldri får råd til? Nei – det er ikke sikkert du får råd til det på en lønning, men om du setter av litt av hver lønning og har et mål, ja da går det raskere å nå målet enn du kanskje drømte om.

Mitt sparemål er: _________________________________

Viktig når du formulerer et mål er:

Med hva, når, hvordan- metoden slipper du å gjøre de vanligste feilene som du kan gjøre når du setter opp et mål. Ved å besvare spørsmålene under (ved å jobbe deg bakover) har du gjort det tydelig for hjernen din hva du vil, når det skal være gjennomført og hvordan du skal komme dit.

HVA! Formuler målet tydelig. Hva er det du vil?

NÅR! Ha en tidsfrist for når det skal være oppnådd! NÅR skal du ha nådd målet?

HVORDAN! Synliggjør fra begynnelsen hvilke delmål som du må oppnå for å nå sluttmålet! Hva må du gjøre og når?

Gi deg selv tid til å gjennomføre dette og skriv delmålene og sluttmålet inni kalenderen! Jeg er helt sikker på at dette vil gjøre din reise fra økonomisk kaos til økonomisk orden lettere og mer moro!

Og hvis du vil dele ditt økonomiske mål med meg – blir jeg kjempeglad! Svar på spøresmålene over og send de til meg margrethe@dittmotto.no – så blir de enda mer reelle! Da må du jo gjennomføre 🙂

Ser du ikke hvordan du skal komme igang? Få balanse i livet med en trygg økonomi. Start 2018 på den beste måten. Les mer om hvordan du kan jobbe med meg her. 

Ønsker deg en fin dag!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply