Selvangivelsen med lav omsetning i enkeltpersonsforetak

Hva gjør du når du akkurat har opprettet enkeltpersonsforetaket mitt og har hatt lav omsetning? Dette spørsmålet får jeg ofte, og jeg ser også flere på Facebook og andre steder som lurer på akkurat det. Så her får du en liten oppskrift fra meg – steg for steg hvordan du leverer en slik selvangivelse!

Har du ikke hatt omsetning i 2015, skal du allikevel levere en næringsoppgave, men levere den blank.

steg for steg hvordan levere selvangivelse med forenklet næringsoppgave

Steg for steg, levere selvangivelse med forenklet næringsoppgave

1) Gå igjennom din ordinere selvangivelse for å sjekke det som er forhåndsutfylt, sjekke fradrag og se om du har noen endringer eller noe å legge til. Ønsker du deg en sjekkliste til selvangivelse så finner du en her.  Den er gratis.

2) For å kunne levere forenklet næringsoppgave må du tilfredstille visse vilkår. Disse er:

  • Årets brutto driftsinntekt må ikke overstige kr 50 000
  • Du må være skattemessig bosatt i Norge
  • Foretaket ditt må ikke ha regnskapsplikt, jf. lov 17.07.1998 nr. 56 (regnskapsloven) § 1-2
  • Foretaket ditt må ikke være registreringspliktig, jf. lov 19.06.2009 nr. 58 (merverdiavgiftsloven) § 2-1

Les mer om dette her. Det står deg fritt å levere vanlig næringsoppgave, selv om du tilfredstiller vilkårene for fritak.

3) Lag et enkelt «regnskap» over de utgiftene og inntektene som har vært i firmaet ditt i 2015. Dette kan du enkelt gjøre i Excel eller tilsvarende program.

Leter du etter et godt regnskapssystem så kan jeg anbefale deg Fiken.no. Dette er ikke en annonse og jeg får ikke betalt for å anbefale Fiken. Jeg er bare en superfornøyd bruker. Et stort pluss er at du kan ta bilde av kvitteringer og sende de rett inn i systemet for bokføring, mva oppgaven er 3 tastetrykk og sendes rett inn i Altinn, samt at du får en fiks ferdig næringsoppgave som også sendes til Altinn.

4) Sjekk dine fradrag som selskap. Du har fradrag som person og du har fradrag som selskap. Her finner du en god fradragsveileder for deg som har enkeltpersonsforetak.

5) Åpne forenklet næringsoppgave og fyll inn tallene! Når dette er gjort, og du trykker for ferdig så vil et overskudd eller underskudd legge seg inn i din «vanlige» selvangivelse og legges til din inntekt. Eventuelt får du et fradrag.

Håper dette var nyttig! Del gjerne med noen du vet trenger denne!

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Selvangivelsen med lav omsetning i enkeltpersonsforetak

Leave a reply