Sånn får du råd til drømmeferien med familien

Drømmer du om å ta med familien til syden, til dyreparken i Kristiansand eller leie det deilige feriehuset i Danmark, men ser at økonomien ikke strekker til? Å gi sine barn gode ferieopplevelser er ikke nødvendigvis å dra på dyre utenlandsferier. I år hadde vi en superduper ferie med alle barna våre her hjemme, og alle var fornøyde fordi vi fant på små og hyggelige ting å gjøre. Vi bakte, plukket rips og lagde gele, badet masse og hadde venner og familie på besøk.

Men det er veldig hyggelig å ta med familien på en reise også. Så hvordan får du råd til dette uten at det går utover andre regninger eller nattesøvnen?

Hva er din reisedrøm?

Du må rett og slett tenke etter hvor du har lyst til å ta med familien og når dere ønsker å dra! Du må rett og slett sette deg ett sparemål! Dette målet blir enda tydeligere for deg og familien om dere lager en plakat hvor dere kan skrive opp drømmen, og illustrere den med flotte bilder! Husk å skrive ned hvor dere skal og når dere skal dit! Du kan lese mer om sparemål her. Og det kan hende du sløser litt i hverdagen, sjekk det ut og prøv sløsekalkulatoren her.

DittMotto_drømmeferien

Synliggjør hvor mye dere sparer både for deg selv og barna

Har du små barn, vet de ikke verdien av penger. Derfor kan det være lurt å lage en graf eller ett søylediagram hvor dere viser ved og «fylle opp» søylen hvor langt dere har kommet på sparemålet! For større barn, kan dere gjøre det samme, eller bruke en linje hvor dere skriver datoer og sum for hvor nærme sparemålet dere er.

Bestill reisen tidlig!

Det er som regel lettere å få tak i billige billetter og hotellrom hvis du bestiller i god tid! Ta hensyn til dette i når du setter opp sparemålet ditt, slik at dere får anledning til å bestille tidlig! Dette er også ett fantastisk delmål, og når reisen er bestilt, vet dere at dere er på vei! Det neste sparemålet blir å spare til lommepenger. Slik får du ingen ubehagelige overraskelser før eller på turen.

Men jeg har jo ingen ekstra penger jeg kan spare – hva gjør jeg?

Tenker du at men hvordan skal jeg klare å spare? Jeg har jo ingenting til overs? Da kan du gå inn på siden til høyre her og legge igjen ditt navn og epostadresser så får du mine 10 beste sparetips på hvordan du enklest kan spare i din hverdagsøkonomi.

PS: Husk reiseforsikring da – til alle sammen! Så er dere sikret uansett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply