Så lett er det å spare penger!

Vet du egentlig hvor mye du bruker på mat i måneden? 1/3 av oss har ikke peiling! De fleste har MYE å spare på mat- og husholdningsbudsjettet.

Tips! Bruk litt tid på å planlegge en ukesmeny, slik at du kun handler 1 – 2 ganger i uken. Med mer bevist holdning til hva du handler inn så kan du spare 1000 lapper hver måned.

Ditt Motto_kontroll matbudsjettHar du stusset over hvorfor jeg publiserer en ukesmeny og handleliste? Hvorfor fokuserer jeg så mye på mat, når jeg egentlig driver med privatøkonomisk veiledning? Det  hele startet i august, hvor jeg fant ut at jeg skulle gjøre et lite eksperiment med min egen familie og vår egen privatøkonomi. Siden alle forbrukerøkonomer anbefaler å ukehandle, så ønsket jeg å teste ut om vi også kunne spare penger på å planlegge.  Våre erfaringer kan du lese om her.

Jeg ønsket både å finne ut om vi kunne spare penger på å planlegge, men jeg ønsket også å servere en mer variert meny bestående av mer grønt og fisk, samt å øke andelen med økologisk mat. Det er viktig for meg at maten lages fra bunn.

Hverdagssparing

Hvor mye kan du spare i hverdagen på mat, drikke, husholdningsvarer og transport? Det er overraskende mye ekstra som blir med hjem i handleposene. Jo oftere du handler, jo flere slike ekstra innkjøp. Handler du en gang i uken etter handleliste, så unngår du dette. Å planlegge matinnkjøpene ved å lage ukesmeny og ta med handleliste så får du med deg alt du trenger for hele uken. Husk at du også kan kjøpe frossent istedenfor ferskt, og at du alltid kan velge billigere alternativer.

En bonus ved å planlegge ble for oss at vi fikk mye mer varierte middager, mer fisk og grønt i kostholdet og at vi reduserte stress!

Flere sparetips:

  1. Liker du Farris eller annet sprudlevann. Da bør du kjøpe deg en brusdispenser og spare mye penger på dette. Også slipper du å slepe tunge flasker hjem, og å dra å pante.
  2. Trenger dere to biler? Eller bil i det hele tatt? Verdt å tenke igjennom
  3. Hvis du har bil, husk å fylle drivstoff på søndager eller mandag og torsdag morgen. Da er det som regel mye billigere.

Ditt Motto_hjemmebakt brød

Ønsker du å spare enda litt mer – bak ditt eget brød!

Det jeg er aller mest fornøyd med er at vi nå baker vårt eget brød. Melet jeg bruker er økologisk og steinmalt for å bevare mest mulig av kornets naturlige næring og mineraler. Melet koster ca. 37 kroner for 1 kilo. Av dette får jeg to brød. Legger du til gjær og strøm, kommer et brød på ca. 20 kroner. Langt rimeligere, sunnere og bedre enn kjøpebrød. Du kan selvfølgelig kjøpe billigere mel og bake med det også. Dette er visst også den tingen som gjør størst utslag for kostholdet ditt, med tanke på å legge om kosten og bli «sunn». Prøv selv davel?

Kontroll på økonomien

Ønsker du å ta kontroll på økonomien, og kjenner på at det er flere utgifter enn inntekter og ikke helt vet hvordan du skal få den kontrollen du ønsker deg? Da må du gjerne ta kontakt med meg. Du finner mer informasjon om hvordan jeg kan hjelpe deg til å få kontroll på økonomien, samt hva dette vil kreve av deg her.

Mer informasjon om «Kontroll på økonomien» – kontakt og pris her
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply