Referanser

Kristin KorslundI mange år har jeg hatt god økonomi og levd etter prinsippet og metoden at hvis jeg bare bruker så lite som mulig så går økonomien greit. Det var først da jeg ble selvstendig næringsdrivende jeg merket at jeg ikke hadde full kontroll over alle utgiftene mine.  Jeg trengte bedre oversikt.

Helt tilfeldigvis passerte Margrethe nesa mi på Facebook, det er jeg veldig glad for! Jeg startet rådgivningen med åpen sinn og med full tillitt til at det jeg skulle gjennomgå sammen med Margrethe ville føre meg i riktig retning.  Jeg ble veldig overrasket over hva dette gjorde med meg. I så trygge samtaler som det jeg opplevde, turte jeg å blottlegge mine uvitenhet og bekymringer og fikk kyndig opplæring og viktig kunnskap om privatøkonomi. Der jeg skammet meg litt over at jeg har «sløvet», er jeg nå stolt over å ha stålkontroll på alle utgifter og dessuten er jeg topp motivert til å få så mye som mulig ut av de pengene som kommer inn og sparepengene mine.

Alle våre møter har vært på Skype, det har fungert veldig bra. Jeg har spart penger på dette, spesiellt på matbudsjettet og små-shopping til 12-åringen i huset. Jeg har også halvert noen kontingenter og fått tilbakebetaling på over kr. 16.000,- fra Skatteetaten ved å følge rådene til Margrethe

Kristin Korslund


 

mia og tommyGjennom vinteren har vi fått hjelp og rådgivning om vår privatøkonomi. Dette ønsket vi for å få kontroll på økonomien og begynne å nedbetale på boliglånet. Det viktigste med å få kontroll på var at vi brukte penger på ting som vi strengt tatt ikke hadde behov for å bruke penger på.

Nå nedbetaler vi boliglånet, både renter og avdrag, og sparer mer penger enn vi gjorde tidligere. Vi har gått fra å spare på «høyrente»konto til fond. Vi opplever nå å ha god kontroll. Vi må alikevel fortsette å fokusere på økonomien for å ikke begynne å bruke penger unødvendig.

En konkret gevinst med rådgivning var at vi fant ut at vi hadde betalt noen regninger dobbelt, pluss at vi betalte altfor mye til Fjellinjen, så vi har fått igjen litt penger på disse feilene. Vi synes rådgivningen fungerte bra og vi trives godt med våre nye økonomiske hverdag med kontroll på økonomien”.

Mia og Tommy Kjeldstad Hansen


mona-portrett

Tenk at privatøkonomi kan være så gøy! For en ressurs Margrethe er, både faglig og som person! Hun har tatt meg fra en relativt bevisstløs holdning til penger (både bruk og sparing) til en selvstendig og ansvarlig oversikt. Som mange andre syntes jeg det var vanskelig å vite hvor jeg skulle begynne for å komme til bunns i oversikten. Med forsiktige steg, enkle oversikter, herlig humor og viktige heiarop fikk jeg ikke bare tillit, men også selvtillit på et område som har blitt forsømt så altfor lenge.

Mestringen jeg opplever nå i forhold til å vite nøyaktig hvordan ståa er, gir meg en indre ro og hverdagsglede jeg var ukjent med tidligere. En opplevelse jeg virkelig unner alle andre. Uansett hva du ønsker i livet ditt vil en oversikt og mestring på økonomien være viktig. Derfor bør du alltid begynne med den største gaven til deg selv; Margrethe og Ditt Motto!

Mona Hauglid


 

Hilde Kath Overvik_n4Jeg ønsket meg en forutsigbar økonomi og orden på alle utgifter i et enkelt system slik at jeg alltid har kontroll måned for måned over faste og variable utgifter. Å ha oversikt over hvor man kan spare inn, hvordan forbruket er, har jeg idag de beste avtalene med tanke på bank, strøm, mobil og forsikringer? Alt gikk vi igjennom for at jeg skulle få en optimal økonomi.

Å bruke skype under møtene fungerte utrolig bra, og her kunne vi også dele filer slik at de ble synlige for oss begge. Dette var vel verdt investering av tid. Med god støtte og konkrete tiltak underveis, har jeg idag full kontroll på min økonomi. Jeg sparte også 3.000 kroner på bilforsikringen ved kun å sende en kort e-post! Det er helt fantastisk å vite at det ikke pluttselig dukker opp en uforutsett regning.

Hilde Kath. Overvik


Jamie SivDa jeg hadde jobbet et års tid som gründer befant jeg meg plutselig skikkelig i hullet med min private økonomi. Margrethe kom som sendt fra himmelen, og bare etter noen gangers jobbing med henne, hadde jeg full oversikt over inntekter og utgifter. Jeg fant til og med ut at jeg hadde mer penger enn jeg trodde. Alt jeg trengte var et budsjett og en god oversikt.

 

Jamie Siv Joy Rognstad


 

Unknown2Etter mange år med bekymringer over egen økonomi, og med skammen som følgesvenn – var det plutselig nok. Jeg orket ikke skjule og dekke over min dårlige økonomistyring og prioriteringer.  Jeg spurte Margrethe om hun kunne hjelpe meg. Fordi jeg ønsket et liv med oversikt, trygghet -og si farvel til skam og mindreverdighet når det gjaldt penger. Margrethe møtte meg med respekt og lyttet – og tok meg på alvor fra første stund. Hun møtte meg på en slik måte, at jeg virkelig trodde at dette var en enkel sak å endre. I mitt hodet i mange år, hadde det virket helt uoverkommelig.

Med enkle steg som å gå gjennom alle kontoutskrifter – for å se hva pengene gikk til – og mange gode tips underveis – ble det oversikt, struktur, trygghet og verdighet. Jeg har nå 0,- i kredittkortgjeld, jeg sover om nettene, siden jeg slipper å bekymre meg over penger, og hvordan skjule mine problemer.  Jeg har tatt ansvar og prioriterer og ha en sunn økonomi. Jeg anbefaler alle dere som måtte slite med at du ikke vet hvor pengene forsvinner, bruker mer enn du har, har kredittkortgjeld du ikke ønsker – og ta steget og be om hjelp. Margrethe hjelper deg videre – slik at du igjen kan puste og slappe av. Mitt liv har blitt enklere og bedre – det kan ditt også bli!

Kvinne 32 år, gift