Inviter til fest uten å blakke deg

Liker du å invitere til fest? Men må det være dyrt å invitere til en sammenkomst? MÅ du stille med tre retter, vin/drikke, hvite duker, matchende servietter og lys og nyvasket hus? Har du vært invitert bort, og opplevd at du tenker:  «dette klarer jeg aldri å mathce eller dette har jeg ikke råd til»?

Jeg elsker å ha venner og kjente på besøk. Men jeg har selv gått på en smell her, og lagt ambisjonsnivået langt over det jeg har behøvd. Jeg mener det hverken bør være så tidkrevende eller dyrt å invitere til fest, høytid eller andre merkedager. Det finnes mange måter å gjøre det både billigere og bra nok på. Og bonusen er at du vil bli invitert tilbake!

Det er viktig at det til syvende og sist er opplevelsen av det å være sammen, ha noen timer i hyggelig lag med gode samtaler og latter er det som blir husket!

dittmotto_invitere til fest

4 tips til en billigere og like bra fest

1) Vær smart når du planlegger menyen
Det finnes utrolig mange gode råvarer som er rimelige. Det finnes mange gode grønnsaker, og både reker og blåskjell er bra og billig mat. Å bake et godt brød slår alltid an. Mine favoritter å servere er hjemmelaget blomkålsuppe, helt vanlige reker naturell med masse gode sauser og en blåskjellrett med pasta som overrasker alle som spiser den. Til alle rettene baker jeg et foccaciabrød. Disse rettene er også utrolig lette å få mer ut av om det pluttselig skulle komme flere gjester. Om gjestene tar med egen drikke, er dette absolutt lavbudsjett. Du finner også gode rimelige viner og annet drikke om du ønsker å servere dette også.

Jeg slår også et slag for kullsyremaskinen, som gir deg rimelig vann med bobler i. Du kan lese mer om det her. Jeg vil dele disse oppskriftene senere i et eget innlegg.

2) Ta en fest på sparket
Ring rundt til de du har lyst til å invetere og be alle ta med en ost, kjeks og sin egen vin. Dere stiller med det samme + brød og litt grønt. Kjapt og utrolig koselig, og tatt på sparket får du ikke tid til å rundvaske huset uansett.

3) Inviter til grill og hygge
Be alle ta med det de ønsker å grille selv, samt drikke. Du sørger for både tilbehør og brød. Da får alle sine favorittretter, det er sosialt og dere møtes og spiser sammen. Alle er glade og barna leker.

4) Ta med en rett hver
Hvis alle tar med seg en rett hver, blir det både enkelt å være vertskap og ikke minst gjest. Det blir ofte en svært variert og god buffet, hvor flere retter overrasker. Kanskje du får smake noe du aldri har smakt før. Her kan tema være en ide, og det kan være lurt å delegere kaker og slikt til noen av gjestene.

Håper du fikk noen god tips til hvordan du kan invitere til fest uten å kjenne på følelsen av å ha brukt alt for mye penger. Har du flere gode ideer til hvordan vi kan invitere til fest, på en billig og bra måte må du gjerne dele det i kommentarfeltet her.

Kontroll på økonomien

Ønsker du å ta kontroll på økonomien, og kjenner på at det er flere utgifter enn inntekter og ikke helt vet hvordan du skal få den kontrollen du ønsker deg? Da må du gjerne ta kontakt med meg. Du finner mer informasjon om hvordan jeg kan hjelpe deg til å få kontroll på økonomien, samt hva dette vil kreve av deg her.

Mer informasjon om «Kontroll på økonomien» – kontakt og pris her

 

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Inviter til fest uten å blakke deg

Leave a reply