Inviter spontant på fest med retten som overrasker alle

Husker du sommeren i fjor – den var varm, så varm at vi måtte søke tilflukt i skyggen. Den føltes som den aldri tok slutt, vi badet i timesvis i slutten av september. Vi hadde vår første sommer i nytt hus, og nøt å ha god plass, stor platting og hadde flere spontane sammenkomster med venner.

ditt motto_Spontan fest

I siste blogg «Inviter til fest uten å blakke deg» lovet jeg deg min signaturrett. Det er en enkel og billig rett som du enkelt kan lage til flere om det skulle dukke opp noen ekstra gjester. Jeg laget denne på en av disse varme, deilige sommerdagene og vi ringte spontant rundt og inviterte folk hit til oss! Den er faktisk utrolig god, så god at den faktisk overrasker de som spiser den. Det er fordi den ikke ser særlig spesiell ut når den serveres. Men skinnet kan altså bedra. Den er supergod!

Nå deler jeg oppskriften med deg:

Lingunie med blåskjell i hvitvin

6 personer – ca. 30 minutter (men det stemmer ikke, for du skal redusere sausen til det halve, og det tar lenger tid. Jeg vil si ca. 1 1/2 time med redusering)

  • 3 kg friske blåskjell
  • 1/2 flaske hvitvin
  • 2 ss Olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chilli, tørket og knust
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • 1 bunt bladpersille, finhakket
  • 250 g linguine

Vaske og rens blåskjellene. Fjern alle Byssystråder. Ha skjellene i en kjele med hvitvin og olje. Kok skjellene under lokk på sterk varme til de åpner seg. Kast de skjellene som ikke åpner seg. La skjellene avkjøles. Ta ut tre firedeler av skjellmaten. Ta vare på kraften. Varm oljen i en kjele og ha i hvitløk og chilli. Fres hvitløken til den er gyllen. Tilsett kraft og fløte. La sausen småkoke til den er kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. tilsett skjellkmaten og halvparten av persillen. Kok linguinen i en stor kjele med godt saltet vann. Sil av vannet. Bland pasta og blåskjellsaus. Dryss resten av persillen over.

Deles helst med mange! Og bak gjerne en Foccacia til – det er helt nydelig. Å bake et brød hever maten, men er også billig og drøyer maten! Blåskjell må jo sies å være økologisk også 🙂

Til lørdag fyller kjæresten min år, og da har han ønsket seg denne! Så da kliner jeg til med årets første. Det gleder jeg meg til!

Kontroll på økonomien

Ønsker du å ta kontroll på økonomien, og kjenner på at det er flere utgifter enn inntekter og ikke helt vet hvordan du skal få den kontrollen du ønsker deg? Da må du gjerne ta kontakt med meg. Du finner mer informasjon om hvordan jeg kan hjelpe deg til å få kontroll på økonomien, samt hva dette vil kreve av deg her.

Mer informasjon og pris om «Kontroll på økonomien» finner du her.

 

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply