Ikke gå i autogirofellen

Å automatisere det å betale regninger gjennom autogiro og/eller efaktura er jeg veldig for. Det er smart for du sparer både tid og det går litt av seg selv. Du kan stikke innom å se at alt går som det skal. Men jobben du gjør blir veldig liten iforhold til om du skulle punchet alle regningene dine! Har du en regningskonto med fast trekk til alle dine utgifter, vet du også at det ALLTID er penger på konto.

Ditt Motto_autogirofellen

Men det finnes en felle

Hver autogiro har du satt opp et maksimumsbeløp som den du skal betale regningen kan trekke fra konto. Jeg går alltid inn å bestemmer dette manuelt. Og det er her du skal passe på. Hvis beløpet på regningen overstiger beløpet som er maksimumgrensen, så blir ikke regningen betalt! Og da vil du oppleve å få en purring i posten. Hvis du ignorerer purringen og tenker at «denne har jeg jo betalt, den har jeg jo på autogiro», og ikke sjekker opp om den FAKTISK er betalt kan dette bli dyrt både i forhold til purregebyr og renter.

Nå i høst har vi endelig fått begge de to små i samme barnehage. Dvs. at vi nå får en regning fra en barnehage på et beløp høyere enn det vi er vant med. Men dette er det en enkelt løsning på.

Enkelt å løse

For å løse dette går du inn i nettbanken og inn på tilbyder. Her går du inn for å sjekke hvor høy maksimumsgrensen er. Og er den lavere enn hva du forventer at regningen skal være på, så øker du den rett og slett. Her er det lurt å ha «litt å gå på». Ikke sett maksimumsgrensen til akkurat beløpet som fakturaen er på. Legg på litt rett og slett.

Ved å være litt føre var, så slipper du altså å rydde opp i kaos i ettertid og sparer også tid (og litt penger)!

Ønsker du flere tips om privatøkonomi og sparing kan du legge igjen navn og e-post i feltene under.

 

 

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply