Hva om det brenner hjemme hos deg?

Jeg blir så trist når jeg leser historier som dette. Familien mistet alt fordi de ikke hadde betalt 240 kroner på forsikringspremien. Et bittelite beløp som jeg gladelig hadde donert om det kunne reddet denne familien fra økonomisk ruin. Det historien viser er at du MÅ ha kontroll på regningene og forsikringene dine. Tenk at 10.000 hjem står uten brannforsikring. Jeg får helt gåsehud av dette. Det skulle nesten vært påbudt, slik som forsikring på bilen.

Ditt Motto - hva om det brenner hos deg

 

Hvordan kan du sørge for at regningene ALLTID er betalt?

Jeg elsker å ha e-faktura eller avtalegiro på mine regninger. Da kommer regningene rett i nettbanken og det er bare å godkjenne! Har du ikke dette – vil jeg sterkt anbefale deg å opprette slike avtaler.  I min nettbank så får jeg alltid beskjed og spørsmål om jeg vil opprette dette, når jeg legger inn en faktura til forfall. Hvis du ikke vet hvordan dette gjøres – ring banken din og spør! De hjelper deg mer enn gjerne.

Gode råd for å ha kontroll over forsikringene dine

1) Hva slags forsikringer har du? Når sjekket du forsikringene dine sist? Vet du hva forsikringene dine dekker?
Råd – ta frem forsikringene en gang i året og sjekk hva du har og hva du får om du skulle være utsatt for brann eller andre skader. Lag deg en oversikt!

2) Hva er det kjæreste du eier?
Råd – tenk over hvordan du tar vare på dette og hvordan du oppbevarer det. Kan du flytte bunadsølvet til et brannsikkert skap? Oppbevar negativer annet sted, og sørg for å ha en back-up av bilder og dokumenter på en skytjeneste eller liknende i tillegg til din pc.

3) Har du oversikt over det du har? Hva om du mistet alt – ville du klart å huske det?
Råd – Lag en liste over det du har. Gå igjennom rom for rom og skriv ned. Oppbevar denne trygt. Du har nemlig så mye mer enn du tror.

4) Har du noen gang unnlatt å betale forsikringen pga dårlig råd?
Råd – Ikke gjør det – ta kontakt med forsikringsselskapet. De vil forstå og gi deg en mulighet til å betale mindre en periode. På den måten er du dekket selv om det er vanskelige tider.

Hva gjør du for å ha oversikt over dine forsikringer og hva de dekker? Del gode råd med oss i kommentarfeltet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Hva om det brenner hjemme hos deg?

Leave a reply