Har du kontroll på økonomien etter ferien

Fellesferien er over for mange, og denne uken åpnet ihvertfall barnehagen vår. Vi er igang med å jobbe, selv om minstemann ikke begynner i barnehagen før neste uke. Har dere hatt en bra ferie? Klarte dere å holde dere til feriebudsjettet? Mange drar på ferie uten å tenke på å budsjettere eller kanskje de ikke engang orker å tenke på at dette er utgifter som skal betales, og trekker kortet. Strutsemetoden er sjelden veldig bærekraftig, og bakrusen når regningen skal betales koster som regel mer enn det smaker. Vet du at mange ikke er ferdig med å betale for sommerferien før de skal igang med juleshoppingen? I denne artikkelen får du 3 enkle steg for å ta tilbake kontrollen over økonomien etter ferien.

Ditt Motto_kontroll på økonomien etter ferien

Vår sommerferie på budsjett

Jeg er veldig ærlig på at vår ferie var på budsjett i år. Å starte en bedrift gjør at jeg må ha stålkontroll på økonomien og prioritere lavbudsjett! Jeg lager fremdeles ukeplan og handleliste, selv om det er ferie. Vi har også benyttet oss av nærmiljøet og kost oss med venner, bading, korte båtturer, overnatting i telt, plukket blomster og bær. I fellesferien lånte vi svigemor sin hytte på Sjusjøen. Der gikk vi korte turer og var flere turer både på Brannhytta og på Rømåssetra. Mer skal ikke til for å lage gode ferieminner for de små. Sauene var ofte på besøk, og minsten på 1 1/2 år kan nå synge flere strofer av Bæ Bæ Lille Lam, samt at han breker helt naturtro som en sau!

Ditt Motto_sommer 2015

Det beste i livet er gratis

Nå er det ikke noe offer å være hjemme for meg i ferien. Når jeg var liten hadde vi faktisk vårt sommerhus her på tomten. Så dette er min barndoms sommre. Vi har 200 meter å gå til badeplassen, vi har en 14 fots gammel båt og her hjemme har vi alt de små trenger + at vi har det utrolig godt her hjemme. I tillegg var flere av de store barnas kamerater hjemme, så det ble både soving på trampolinen ute og en tur på Tusenfryd for de! Men vi kunne jo ønsket oss litt mer av det været vi hadde i fjor da.

Har du kontroll på økonomien etter ferien?

Så hva gjør du for å ha kontroll på økonomien nå etter ferien? Før i sommer møtte jeg MaryAnn og vi snakket litt om  hva hun og mannen gjør, og hva jeg anbefaler deg å gjøre for å ta og beholde kontrollen på økonomien! Det krever litt av deg hvis det har sklidd litt ut, men gjør du de rette tingene vil du oppleve at du ganske snart får igjen kontrollen.

(artikkelen fortsetter etter videoen)

3 steg for å ta igjen kontrollen på økonomien

Steg 1

Lag et regnskap, får oversikt over alt du har brukt penger på den siste tiden!

Steg 2

Lag et budsjett bassert på regnskap og det du ønsker å prioriter det du ønsker å bruke penger på! Gå gjerne inn på SIFO og sjekk ut hva de anbefaler din husstand skal bruke på de ulike postene. Sjekk ut referansebudsjettet i kalkulatoren her.

Steg 3

Overfør et fast beløp til en regningskonto hver måned. Dette skal gå til å dekke alle utgifter din familie har hver måned, bortsett fra husholdningsutgifter. Sett opp faste trekk pr. autogiro eller e-faktura, så betales alle fakturaene dine til forfall.

Trenger du hjelp til å ta kontroll?

Da kan du lese mer om hva jeg tilbyr av hjelp her:

Kontroll på økonomien

Ta gjerne kontakt på margrethe@dittmotto.no eller på tlf. 97 57 06 54 for en uforpliktende samtale.

 

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply