Halloween – har du prøvd gresskar til middag? (overraskende godt – må prøves)

Nå er det snart Halloween, og uansett om du liker denne tradisjonen eller ikke, så er den kommet for å bli. Vi som har små barn kan ha noen utfordringer med legging, når halve nabolaget er fullt av monstere som banker på og ønsker knask. Jeg ser at Facebook allerede nå begynner å flomme over av kunstferdige gresskar. Om du ikke vet – så er det Halloween nå til lørdag 31. oktober. «Reglene» for halloween finner du her, om du er usikker på hvordan det fungerer.

Ditt Motto_gresskar

Grasskar er ikke bare til pynt –  gresskar er supergodt!

I fjor så fant jeg en gresskarrett som jeg måtte prøve. Den så veldig enkel og god ut, og jeg hadde aldri før laget noe av gresskar, så dette ville jeg prøve. Oi oi oi så godt det var. Og så enkelt. Derfor tenkte jeg at jeg måtte dele denne med deg i år, slik at du også kan prøve den! Dessverre så råtnet det første organge og runde gresskaret jeg hadde kjøpt, før jeg fikk laget noe av det. Men det på bildet, det ble supergodt. Aner ikke om ulike gresskar har noen navn. Men antar at det ikke har noen betydning hva slags gresskar du bruker.

Ditt Motto_gresskar2

Her er oppskriften på bakt gresskar

Ikke la deg skremme av gresskar. Dette er den aller kuleste oppskriften du finner.

Til 4 porsjoner:

  • 1 stk gresskar
  • 7 dl fløte
  • 100 g ost, revet
  • salt og nykvernet pepper
  • persille hakket
  • 2 dl krutonger
  • 2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skjær toppen av gresskaret. Rens ut frø og de løse trådene ved å skrape med en spiseskje. Sett gresskaret i en ildfast form.
  • Hakk hvitløken. Varm opp hvitløk og fløte i en kjele til kokepunktet.
  • Hell det i gresskaret. Ha i fløte, revet ost og krutonger. Ha eventuelt i litt vann eller kraft for å fylle opp (men du trenger ikke fylle helt fult).
  • Legg på «lokket» som du skar av. Bak i ovnen i to timer.
  • Når du skal servere skraper du kantene av gresskaret for å få løs gresskarkjøttet.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Øs opp i skåler og server med hakket persille.

Håper det smaker! Del gjerne oppskriften videre!

 

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply