Gratis lykke – hvor kan du høste fra naturen?

I disse dager bugner naturen av bær! Og har du kjøkkenhage, er jeg sikker på at du allerede har vært ute å plukket med deg «høstens» første grønnsaker. Jeg har ikke kjøkkenhage, men jeg har noen jordbærplanter, en haug urter og noen tomatplanter. Jeg nyter å passe på disse, og jeg ELSKER å kunne hente inn ferske urter til maten, eller lage meg en enkel kopp myntete.

«Alle» kan lage seg en liten urtehage. Du kan få det til selv i vinduskarmen, men de liker seg nok aller best ute. Vet du at til og med poteter kan visst trives og gro godt i en 10-litersbøtte! Jeg har ikke prøvd det selv, men du kan lese mer om det her. Jeg drømmer om min egen kjøkkenhage og skal nok lese meg opp på temaet i vinter. Kanskje det blir noen blogger om disse planen etterhvert!

Ditt Motto_bugner av bær

Ut i naturen

I Norge er vi utrolig heldige og de fleste av oss har ikke lang vei til skog og mark. Jeg ser på sosiale medier at det er flere enn meg som har funnet mengder med blåbær. Og jeg hadde rett – det er masse villbringebær. Kantarell, steinsopp og skrubb er det visst også mye av. Jeg har aldri funnet mye sopp, men bær er jeg bedre på. Er du usikker på hvor du bør plukke? Da anbefaler jeg deg å spørre noen. Og husk å plukke kun sopp som du VET er spiselig. Her kan du finne noen tips. Soppkontrollen er avlyst står det, fordi staten ikke gir midler. Det finner jeg pussig, siden det å spise giftig sopp koster samfunnet vanvittige summer. Men det er vel på feil budsjett kanskje?

Ta med barna

I helgen tok jeg med meg min yngste datter, Erle 4 år på bærtur. Hun elsker å plukke bær som sin mor, og vi fikk en ganske fin fangst. Men Erle var litt uheldig og satt fast i en kvist som rev opp buksen og ga henne et sår. Da ble turen brått avbrutt. Men sånn er det. Jeg har klippet sammen en liten video fra hvordan vi hadde det FØR dette skjedde. Hun er virkelig både flink og liker godt å plukke! Det er stas for mor.

Artikkelen fortsetter under videoen

Hagebær – men jeg har jo ingen hage?

Om du elsker rips som meg, men mangler kanskje både hage og busker? Da finnes det råd! Det er utrolig mange som IKKE plukker sine bær og frukt. Kanskje du kan legge ut en post på Facebook hvor du spør om du kan få plukke hos noen? Jeg er superheldig og får lov å plukke hos min nabo nederst i veien. Han må ha de best beliggende buskene i hele Norge. Rett ved sjøen. Det er virkelig idylisk. Og det var faktisk gjennom Facebook at jeg fikk denne avtalen, siden han for noen år siden la ut et bilde av bugnende busker med mye bær og ba oss komme å plukke. Siden har jeg vært fast gjest! I retur får han både ripssaft og ripsgele.

En annen nabo har flere epler enn oss, og der får vi lov å plukke også! De har noen aldeles NYDELIGE epler! Jeg føler meg heldig som får tak i frukt og bær et stenkast fra huset.

Artikkelen fortsetter etter videoen

Lykke på boks

Det deiligste jeg vet er å putte bær rett i frysen. Jeg er sliten når jeg kommer hjem, og siden jeg plukker for hånd, slipper jeg å rense bærene. Da er det bare å putte de rett i frysen. Gjennom vinteren kan vi da hente oss små bokser med sommer som vi kan lage syltetøy eller muffins av. Det er sikkert 1000 andre bruksområder også, men dette er våre favoritter.

Også er det nesten helt gratis! Det beste i livet er gratis hevder jeg, og dette er noe av det beste for meg. Her trenger du ikke å sammenlikne deg med noen, og det er bare å nyte. Ønsker du å skryte kan du jo legge ut bilde av hvor «flink du er» på Facebook. Det er mange som kommer til å like. Nyt høsten og det fine været. Kom deg ut i marka!

Visste du at du kan spare masse penger på å ha en middagsplan? Det er på husholdningsbudsjettet at de fleste av oss «bruker mer enn vi trenger». Planlegger du er det altså penger å spare. Synes du det tar for mye tid å lage en middagsplan, må du gjerne legge igjen navn og e-post i boksen under. Da mottar du hver uke Ditt Mottos middagsplan og handleliste. Det er det vår familie spiser hver uke! Og den er GRATIS!

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply