Gleden ved gjenbruk

En av de gode trendene innen barnetøy er Second Hand butikker! Et fantastisk konsept, hvor du både kan få solgt dine barneklær og ikke minst få kjøpt «nytt» tøy til barna dine for en rimelig penge! Dette er bra altså både for miljøet og for din lommebok!

Tips til deg

Mitt tips til deg i dag, er å dra innom en av de lokale brukttøysforetningene for å lete etter juleklærne til barna. Kanskje du også finner noe ekstra som du kan gi som presang? Siden klærne prises til 1/3 av nypris, er det virkelig kupp å gjøre her!

Ditt Motto_Lille cocodille 4

Brukttøy til barn

På Stabekk i Bærum finnes en slik butikk, den heter Lille Cocodille. Butikken drives av Inger Natvig, som etter 25 år i SAS ønsket å drive med sin hjertesak. Jeg har kjent Inger en stund, og har tatt turen innom for å se hvordan hun driver og ikke minst hvorfor hun driver butikk med brukttøy for barn.

Informasjon om Lille Cocodille

Varm velkomst

Jeg har ikke kommet opp trappen før Inger tar meg imot med åpene armer og et stort smil! Jeg har vært her før og denne gangen har jeg også med meg noen klær til butikken. Jeg er ute etter en julekjole til jenta vår på 3 år, og tenker at nå rett før jul finner jeg sikkert noe her.

Lille Cocodille ble startet for 2 1/2 år siden. Grunntanken bak butikken er at overflodsamfunnet vi lever i, all bruk og kast ikke er bærekraftig. Å gjenbruke klær og ikke minst sette gjenbruk i system gjennom en butikk er både fornuftig, smart, miljøvennlig og økonomisk. I tillegg er jo plaggene brukt og vasket, slik at giftstoffer mest sansynlig er borte fra klærne.

Ditt Motto_Lillecocodille1

Dra på skattejakt

For Inger er dette rett og slett det gode liv! Kundene er hyggelige, og bruker ofte lang tid i søken etter klær i butikken hennes. De slår av en prat og koser seg rett og slett. Inger blir veldig glad når unge jenter stikker innom butikken hennes. De holder gjerne av klær, og går hjem til foreldrene for å få penger til å sikre seg plagget. Dette lærer de sunne verdier. At ikke alt behøver å være nytt og at gjenbruk er bra! Inger forteller at før solgte de nesten ikke babytøy, mens de nå opplever at gravide kommer innom for å fylle opp komoden med barneklær!

Hvordan fungerer det?

Hos lille Cocodille selges de brukte klærne til barn 0 – 16 år til ca 1/3 av nypris. Det er mest merkeklær som omsettes i denne butikken, da dette selger best. Kundene leverer inn sitt tøy til kommisjon og får igjen 40% hvis plagget blir solgt. Alt føres sirlig ned på lister og papir, her er det ingen datasystemer. Og Inger trives med sine papirer og har full kontroll over innkommne varer og salg. Når klærne levers inn, er Inger rask med å få de ut i butikken! Butikken er ikke avhengig av sesong, så du kan gjerne levere sommerklær om vinteren.

Ditt Motto_Lille Cocodille 2

Ett godt formål – ønsker seg en god samarbeidspartner

De klærne som ikke blir solgt eller hentet, blir gitt til ett godt formål. Inger har gitt til flere ulike formål, men ønsker svært gjerne å komme i kontakt med en samarbeidspartner som henter. Kanskje det er mulig å få til et samarbeid hvor det blir rapportert inn og kanskje de får noen bilder av at klærne igjen har fått nytt liv et annet sted? Ta kontakt med Inger hos http://www.lillecocodille.no

Fant jeg noen skatter?

Som jeg skrev, så var jeg på jakt etter julekjole til minstejenta på 3 år. Og gjett om jeg fant verdens fineste kjole da! I tillegg fant jeg en koselig hverdagskjole som jeg vet hun ønsker seg til jul! Det var ei fornøyd jente som fikk prøve på begge kjolene i går kveld før hun skulle legge seg. For du kan selvfølgelig få med deg klærne hjem og deponere på de. Så slipper du å gjøre bomkjøp på størrelser, eller at barna ikke liker klærne.

Ditt Motto_lille cocodille 3

Hvilke erfaringer har du ved å kjøpe brukt eller arve klær? Jeg må si at jeg bare elsker konseptet! Både til meg selv og til barna!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply