Det er jo så lenge til jeg blir gammel

Har du våknet opp fra pensjonsdvalen? Dette er ett viktig spørsmål ikke alle vet svaret på, eller er forberedt på. De som jobber i kommunal sektor og har gjort dette mesteparten av sitt yrkesliv er stort sett sikret, men hva med oss som har jobbet i privat sektor, eller har vært selvstendig næringsdrivende?

Ditt Motto_pensjoner

Hva får jeg i pensjon?

Det er i dag blitt veldig enkelt å sjekke ut hva vi får i pensjon. Veldig mange banker tilbyr denne tjenesten i nettbanken. Sjekk ut om din bank gjør det. Hvis ikke så finnes en helt genial tjeneste som heter «Min Pensjon». Min Pensjon

På denne siden samarbeider både private og offentlige pensjonsleverandører og du får oversikt over hva dine samlede pensjonsrettigheter er. Hvis du ikke har god nok dekning, må du ta grep nå.

Hva er egentlig pensjon og hvorfor er det viktig å planlegge?

«Pensjon er en betegnelse for en rekke offentlige og private ytelser som har det til felles at de skal gi kompensasjon for bortfall av arbeidsinntekt eller mangel på slik inntekt enten ved varig yrkeshemmende sykdom eller ved oppnådd avtalt alder.» Det er viktig å planlegge for at du skal vite og ha trygghet for hva du skal leve av når du blir pensjonist. Når du har oversikten over hvordan din status vil bli, kan du planlegg hvordan du kan spare opp det du har behov for senere.

På «Min pensjon» finnes det flere opplysningsfilmer som denne,  og en spørsmål og svar side. De har også en helt genial ordliste om det er noen begreper du ikke forstår.

Ble du overrasket eller var dette gammelt nytt? Har du noen gode pensjonstips eller fikk noen aha-opplevelser. Det kommer mer om pensjon fremover. Mitt mål er at du skal være forbredt slik at dette IKKE blir en overraskelse når du slutter å arbeide.

Ønsker du å få flere nyttige tips og få nyheter om kurs først, legg igjen navn og epost til høyre og motta mine 10 beste sparetips.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Det er jo så lenge til jeg blir gammel

  1. Dette var oppklarende. Som gründer stikker jeg hodet i sanden og orker ikke tenke på pensjon. Men det er jo super viktig! Spesielt nå når alle skriver om at Norge ikke vil ha råd til å utbetale disse supre pensjonene.

    • Det er lett å stikke hodet i sanden Gro. Det skal komme mer informasjon om hvordan du kan fortsette eller begynne å spare til pensjon.

Leave a reply