Denne retten overrasket oss

Av og til blir jeg positivt overrasket. Det er kanskje når forventningene ikke er så høye at det intreffer. Siden jeg begynnte med middagsplanen i uke 38 i fjor høst (det er snart ett år siden det :-)), så har jeg laget utrolig mye forskjellig mat. Noen retter er blitt gjengangere, mye fordi jeg kan bruke «det jeg har igjen i kjøleskapet», men de fleste rettene har bare vært med en gang. Noen ganger får jeg ikke å laget all maten som står på ukeplanen. Det kan være mange grunner til det: At vi hadde mat til overs og valgte å ha rester en dag, at vi har bursdagfeiring og en annen meny enn den som står i ukeplanen eller vi ble rett og slett invitert på middag.

Nå vi dro på ferie i sommer bestemte jeg meg for å gå igjennom ukeplanene og plukke ut noen retter jeg ikke hadde fått laget før. Jeg tok med oppskriftene og lagde handleliste før vi dro på fjellet.

Ditt Motto_digg rett

Denne retten DIGGET vi!

Under ferien vår på fjellet, passet svigemor barna et par dag slik at vi fikk sårt tiltrengt alenetid. Kjærestetid, god tid, ingen som trenger deg. For en lykke! Da var det viktig for meg å kunne servere noe ekstra godt! Nå skulle vi kose oss. Menyen var jo planlagt i god tid, og jeg hadde handlet alt i begynnelsen av ferien, så jeg skred til verket, som sagt uten særlige forventninger. Vel jeg visste jo at jeg likte råvarne. Men lite om hvordan resultatet skulle bli!

Etter å ha laget utrolig mange ulike middager gjennom snart et helt år, har det vært både oppturer og nedturer, og det har vært en del på det gjevne. Dette var en veldig uventet opptur! Så god at den MÅ deles!

Håper det smaker. Oppskriften finner du i bunnen av artikkelen.

Lurer du på hvordan du kan få kontroll på økonomien gjennom planlegging og gode systemer?

Ønsker du å ta kontroll på økonomien, og kjenner på at det er flere utgifter enn inntekter og ikke helt vet hvordan du skal få den kontrollen du ønsker deg? Da må du gjerne ta kontakt med meg. Du finner mer informasjon om hvordan jeg kan hjelpe deg til å få kontroll på økonomien, samt hva dette vil kreve av deg her.

Mer informasjon og pris på «Kontroll på økonomien» finner du her

Her er oppskriften:

KYLLINGFILET MED JORDBÆR- OG MANGOSALSA

Ditt Motto_digg mat

Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 1 time 10 min

Ingredienser:

 • 4 kyllingfileter
 • 4 skiver brie
 • 4 ss frisk timian og andre urter som oregano, basilikum og persille
 • 8 skiver spekeskinke eller bacon
 • salt og pepper

Jordbær- og mangosalsa:

 • 250 g jordbær
 • 1 mango
 • 6 tørkede aprikoser
 • 2 sjalottløk
 • 1 hakket rød chili
 • 2 ss hakket frisk mynte
 • saften av 2 lime
 • 3 ss sukker

Fremgangsmåte:

Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og hakkede urter. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver spekeskinke/bacon rundt hver filet. Pensle kyllingfiletene med litt olje før de legges på grillen. Grill dem i ca. 15 minutter på svak grillvarme. Snu ofte.

Jordbær- og mangosalsa:

Bløtlegg aprikosene i lunkent vann i en time. Skjær jordbær, mango, aprikos og løk i små terninger. Hakk chili meget fint, mengden avpasses etter ønsket styrke. Mynte og koriander finhakkes også. Bland det hele sammen. Smak til med salt, sukker, limesaft og chili.

Oppskriften har jeg funnet på apfertif.no og du finner den her.

 

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply