Brann i mobiltelefonen

I forrige uke postet en nær venninne av meg disse bildene på Facebook!

Ditt  Motto_varmegang
Mobilen når den ble demontert, og lagt ut! Det er tydelig at det har begynnt å smelte!

Dette var en tre uker gammel telefon som tok fyr! Det var ikke sånn at flammene sto ut av den og den pluttselig brant opp, eller eksploderte. Neida, dette gikk over tid og det gjør det jo bare enda mer skummelt. Nå tror du sikkert at jeg skal fortelle en historie over en mobil som lå til lading over natten, og at den pluttselig luktet svidd. Men slik er det ikke.

Ny telefon brant opp

Dette er altså en tre uker gammel telefon hvor de oppdaget at den var veldig varm og åpnet den. Da så de raskt at her var det antydning til varmgang og at ting inni telefonen hadde begynnt å smelte. Ganske skummelt, men godt det var midt på dagen. Min venninne ringer så sin far, som kan en del om dette og som ber henne legge den inn i grillen ute! Hun protesterte og mente at det var vel unødvendig, den kan jo bare ligge på glassbordet inne. For der tar det jo ikke fyr.

Ditt Motto_brann i mobil
En time etter at varmegang i mobilen ble oppdaget så den slik ut! Den har rett og slett «brent opp».

Hva skjer når batteriet brenner

Glassbord brenner jo ikke. Men når det går varme i mobilbatteriet oppstår det farlige gasser, som vistnok kan være livsfarlige. Så derfor ble mobilen montert sammen og lagt ut i grillen. Tok det fyr der, ville flammene være kontrollert og siden den står ute, ville ingen puste inn gassene. Min venninne trodde at når de hadde skrudd av telefonen så ville varmegangen (brannen) stoppe. Men etter en time i grillen var resultatet enda værre. Det hadde ikke hjulpet å skru den av. Vistnok kan også batteriet fortsette å brenne selv om du demonterer hele telefonen også.

Det kan skje hvem som  helst

Dette kan skje hvem som helst av oss. Når som helst. Vi har ingen garanti. Brannvesenet anbefaler oss å lade mobiler og PCer på dagen når vi er tilstede. Det samme gjelder bruk av tørketrommel og vaske-/oppvaskmaskin. Vær hjemme når du bruker disse. Dette eksempelet skjedde på dagtid i forrige uke. Vi har ingen garantier. På Facebook idag – så jeg enda en opplevelse hvor en iPhone ledning hadde begynnt å ryke. Det kan skje deg. Du må sikre deg, din familie og verdier på en best mulig måte.

Skrekk og gru - brann i mobiltelefonen!
Skrekk og gru – brann i mobiltelefonen!

Ta forhåndsregler – unngå brann

Dette gjør du ved å ta forhåndsregler som å lade når du er tilstede og trekke ut lader når du er ferdig. Skru av elektroniske aparater, trekke ut ledningen til kaffetrakter og brødrister, samt å bruke vaskemaskin og tørketrommel når du er hjemme! For å sikre deg hvis uhellet skulle være ute – så må du ha en innboforsikring. Har du ikke det, må du skaffe deg en med en eneste gang! Det er min soleklare anbefaling.

Brannøvelse med barna – hva gjør dere om det oppstår brann!

Om det oppstår en brann, må du og familien vite hvordan dere skal forholde dere til det! Har dere en rømmnings og evakueringsplan? Hvor møtes dere når dere har forlatt boligen? Må du hoppe ut fra andre etasje eller har dere en branntrapp? Kjør en brannøvelse, slik at barna er drillet om noe skjer! Håper at ingen av oss noen sinne må ta i bruk kunnskapen! Men det er viktig å være forbredt!

Du kan lese mer om innboforsikring her:

Hva koster det å miste alt

Hva om det brenner hjemme hos deg?

Vil du ha en dårlig nyhet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply