Ber du om hjelp når du trenger det?

Hva gjør du når du står fast? Når du ser at arbeidsoppgavene blir flere og større enn du fikser? Når du mister kontroll, og livet ikke akkurat er i flytsonen? Det jeg vet er at da har jeg det som regel ikke så veldig bra. Men jeg har en løsning, så lenge dette gjelder et praktisk problem. Jeg innehar et «prosjektledergen», noe som gir meg en drivkraft og evnen til å lage en effektiv plan og løse problemer.

Er problemet mer imaginært og i følelseslivet funker ikke helt de samme grepene for meg. Men det er en annen historie.

DittMotto_ber du om hjelp

Jeg har lært meg å be om hjelp

Noen ganger opplever jeg at livet tar helt overhånd, eller at det er mange arbeidsoppgaver som må løses.  For å komme i mål har jeg måttet lære meg å be om hjelp! Å vet du, folk hjelper GJERNE til! Det er helt fantastisk. Og jo mer konkret du er, jo bedre kan de hjelpe og jo raskere blir jobben gjort.

3 enkle steg for å få jobben gjort

  1. Skriv ned på et papir alt det som du trenger å få gjort. Alle tanker og alle to-dos! Her er det viktig å tømme hjernen. 
  2. Prioriter oppgavene og konkretiser hva som trengs å gjøres. Hva er det viktigste, hva kan vente. 
  3. Finn ut hvem som kan hjelpe deg og be om hjelp.

Slik ba jeg om hjelp

I fjor sommer satt vi med nybygd hus og en ørken av en hage. Stein på stein så langt vi kunne se. Det var april og snøen smeltet, og 16. juni hadde vi invitert til bryllupsfest, i hagen! Vi skulle feire bryllupet vårt hjemme og det virket ganske umulig akkurat da. Hjemme hos oss er det nok å ta tak i. Ikke bare har vi 4 barn, hvor Eirik, minstemann, bare var 6 mnd, vi skulle gifte oss og vi skulle ha festen her hjemme. I tillegg skulle vi begge «drikkes ut» og minst 2 helger gikk med til dette. Min mann har også en årlig motorsykkeltur som skulle avvikles i dette tidsrommet. Det var med andre ord MYE som skulle gjøres på lite tid. (Vi har mer som trengs å fikses altså, men dette var det viktigste)

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ditt Motto_Førogetter

Vi trengte en plan

Vi satt oss ned sammen og lagde en plan på hva vi MÅTTE få gjort, og hva vi ønsket å få gjort. Hva hva viktigst og i hvilken rekkefølge måtte de gjøres. Vi lagde en tidslinje med når de ulike oppgavene måtte være utført. Den så omtrent slik ut:

  • Få på pukk og jord (Gjøre forlik med graver)
  • Bygge platting (ca. 70 kvm)
  • Planere jord
  • Legge ut ferdigplen minst 3 uker før bryllupet – slik at det ble robust nok til å bli gått på i bryllupet

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ditt Motto_Terrasse og jord

For de som har gjort dette før oss, vet at hver av disse oppgavene tar en god del tid! Vi spurte ulike mennesker og var heldige med været. Pukk og jord ble heist over huset med STOR kran av graveren som hadde gravd ut tomten før bygging. De hadde gjort noen feil, slik at dette var en del av et forlik vi gjorde med dem. For å bygge plattingen fikk vi tilkjørt materialer, og snille svoger Anders hjelp mannen min med å bære opp alt frem til huset. Superflinke snekker Per Espen kom og la ut bjelkelaget som terrassebordene skulle skrus på. Svigefar, min sønn Herman og snille Preben skrudde på plass alle bordene i en fei! Etter det kom graveren tilbake for å legge ut all jorden, og grovplanerte! Så kom snille Lasse og rullet og komprimerte jorden sammen med mannen min. DA var det IKKE så fint vær, men ingen klaget, og de sto på for å få det klart.

Klart for å rulle ut plen

På Kr. Himmelfart som var torsdag 29. mai var vi klare for å rulle plen! Og for en dag det ble, og for en gjeng som kom. Her dukket det opp mange gode venner og folk vi ikke kjente så godt. Odd hadde med seg minigraver, som ble lastet med rulleplen, og gutta og jentene rettet underlag og rullet plen til den store gullmedaljen. Tusen takk til Gro, Trygve, Gro, Håkon, John, Pia, Odd, Ole Morten og pappa som gjorde en fantastisk innsats. Min kjære mann fikk nok en gang prøvd seg som arbeidsleder og besto prøven med glans. Jeg hadde kjøkkentjeneste og serverte isvann, kaffe og til slutt et bedre måltid til denne flotte arbeidsgjengen! Fredag 30. mai var min bursdag og vi kunne gå ut på nydelig grønn plen for første gang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ditt Motto_å legge ut plen

Hva gjør du når du står fast?

Jeg vet ikke hva du gjør når du står fast. Men jeg vil anbefale deg å be om hjelp. Enten fra venner eller fra en tilbyder av en vare eller tjeneste. Sjekk ut på nett hva som finnes av løsninger, for det som er sikkert er at du sansynligvis ikke er den første som har denne utfordringen.

Utfordringer med privatøkonomien

Jeg vet at mange har utfordringer med sin privatøkonomi. Om du opplever at det «aldri» er nok penger, at gjelden vokser deg over hodet, om du ser at det er vanskelig å prioritere rett eller hva som er dine økonomiske utfordringer så kan du kontakte meg. Det er mange av mine kunder som uttrykker at det er skamfullt å ikke ha kontroll. Jeg kan love deg ærlige tilbakemeldinger på dine utfordringer, slik at du får igjen selvtilliten og kan ta de rette økonomiske valgene. På den måten får du oversikt, trygghet og selvtillit om hva du vil med din privatøkonomi og vil prioritere riktig for deg og dine fremover.

De aller fleste får igjen kontrollen ganske raskt. Det vil kreve en del innsats av deg. Du vil sikkert oppleve å gå utenfor din komfortsone. Men det er der du vokser. Det er da du tar valg som gjør din hverdag trygg, din økonomi stabil og forutsigbar. Det er da du vil kunne ta tak i andre ting i livet du ønsker å endre. Du vil oppleve at all energien du brukte på å bekymre deg for økonomien, kan du nå bruke på konstruktive og morsomme ting.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ditt Motto_kontroll

Ta kontroll over økonomien idag

Jeg tar nå inn 10 personer eller par til personlig rådgivning. Dette er siste gang jeg gjør dette personlig. Hva dette innbærer kan du lese mer om her.

Ta kontroll på økonomien idag – mer informasjon her

Husk å melde deg på FØR søndag 23. august. Ta kontakt på margrethe@dittmotto.no eller tlf. 97 57 06 54 eller i kontaktskjemaet på kurssiden om du har noen spørsmål.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply