Baksmell eller får jeg igjen på skatten?

Betaler du nok skatt, eller kanskje alt for mye? Du kan når som helst sjekke om du har betalt nok! Selvstendig næringsdrivende får ikke denne beskjeden på den forhåndsutfylte selvangivelsen. Men er du like nysgjerrig som meg, så er det «bare» å regne ut dette! Jeg har foreløpig hatt få eller ingen inntekter i firmaet mitt, så det er kun min personinntekt som gjelder. Husk at uansett så er beløpet som står i selvangivelsen kun foreløpig skatteberegning og tar ikke hensyn til alle fradrag, som for eksempel jobbreisene dine. Les mer her.

Ditt Motto_nok skatt

Som dere vet ELSKER jeg de ulike kalkulatorene som raskt gir oss svar på ulike fradrag og annet gøy.

Denne gangen presenterer jeg deg for  Beregn skatt for lønnstakere

Har du betalt nok skatt?

Gå inn på denne og sjekk ut om du har betalt nok skatt i 2013. Da får du en pekepinn på hva som venter deg. Selv fikk jeg en hyggelig beskjed. Men nå har jeg gått fra kroner 0 i huslån (har leid bolig i mange år) til milliongjeld under byggingen av huset vårt, så det var ikke veldig overraskende. Jeg har heller ikke brukt tid på å endre skattekortet mitt. Men jeg vil anbefale deg å gjøre det hvis det viser seg at du betaler for mye eller for lite skatt.

Betalt nok skatt gjennom året – eller er du usikker?

Denne kalkulatoren er også kjekk når du er usikker på om du faktisk betaler nok eller for mye i skatt gjennom året. Gå inn og tast inn dine tall, og du kan justere skattetrekket ditt tilsvarende når som helst i året! Målet er jo for alle å gå i 0. Å betale for mye skatt er nemlig ingen lønnsom måte å spare på. Selv om mange av oss synes det er skikkelig fint å få igjen skattepenger! Myndighetene gir deg lav rente på det du har betalt for mye i skatt.

TIPS! Husk at hvis du skylder penger/har betalt for lite skatt så kan du betale inn dette beløpet innen 31. mai i årog på den måten slippe å få renter på det du skylder. Da har du altså hatt ett veldig billig lån!

Har du sjekket selvangivelsen ennå? Fikk du noen overraskelser eller var det som forventet? Ble det «litt til overs»? Del med oss i kommentarfeltet da vel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply