4 steg til en glad og stressfri jul (på budsjett)

Nå begynner jeg å glede meg til jul! Og opptatt av økonomi som jeg er, så er dette noe jeg snakker med kundene mine om. Nå vil jeg dele mine beste tips med deg, slik at du også kan gå julen i møte uten stress og mas, en masse MÅ og innenfor dine økonomiske rammer. Faktisk så satt mannen min og jeg oss ned i går og startet denne prosessen! Så det er bare å henge seg på.

ditt motto_førjul på budsjett

4 steg til en glad og stressfri jul

 1. Lag en liste med alt dere vil gjøre før jul

  Tøm hjernen over alt du tenker på å gjøre før jul. Fra å rydde huset, til å bake, til å ha pressenning over utemøblene, til å handle julemat osv. osv. Vær opptatt av prosessen og ikke på å huske alt. Du kan når som helst legge til ting på denne listen når du ønsker det. Husk å få med både dine ting, hans/hennes ting, barnas ting osv.

 2. Prioriter listen og detaljer hvert punkt på listen (her får du hemmeligheten)

  Hva er viktigst at dere får gjort? Prioriter det dere MÅ/ønsker å få gjort og dere som er «kjekt å ha» på listen. Deretter detaljerer du ut hvert punkt på listen. Det er nå du skal spise elefanten med t-skje. Hemmeligheten ligger i å dele hvert punkt opp i små oppgaver som er overkommelige. Dette kan ta litt tid i starten, men som alt annet du øver på så blir du bedre på det etterhvert. Gjør du denne jobben, så lover jeg deg at det kommer til å bli MYE enklere.

 3. Sett opp en dato for NÅR dette punktet skal være avsluttet

  Det er veldig viktig å ha datoer for når du skal være ferdig med hver enkelt oppgave. Rett og slett en deadline! Book tiden inn i kalenderen din (og partners) slik at dere vet at det er tid til pepperkakebaking på søndag den xx. Da vet dere hva dere skal gjøre den dagen, du vet at du skal lage deigen dagen før og det hele blir så mye lettere. Da finner du også ut om det er noe du har glemt underveis som er viktig.

 4. Budsjetter – sett opp hvor mye dette skal koste/ hvor mye du skal bruke på det

  Det siste punktet er å budsjettere. Hvert av punktene på listen koster penger. Jeg anbefaler deg å gjøre dette fra bunnen og opp. Eks. hvem skal vi kjøpe gaver til i år. Når den listen er klar, så er det viktig å vite hva vedkommende ønsker seg/ hva ønsker vi å gi til vedkommende også HVOR MYE penger skal det koste. Gå igjennom alle du skal kjøpe gave til og du ser hvor stort budsjettet er. Blir det for mye penger, kan du justere for det idag. Mye bedre enn å få regningen i januar.

  Lag gjerne også handlelisten til jul og bestem deg på forhånd for hvor mye du skal bruke på mat. Husk at du må handle til frokoster og lunsj også i helligdagene. Dessuten vil de fleste kose seg litt ekstra i julen. Gjenta dette for vært punkt, så får du en oversikt over hva du har planer om å bruke i julen. Blir det for høyt, må du justere ned.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Ekstratips – for en glad og stressfri jul

 • Bak kaker sammen! Da får dere både sett hverandre og dere kan dele kakene.
 • Bytte kaker – avtale å bake ekstra mye, og del med en annen som baker ett annet slag
 • Avtal en kaffedate eller lunsj med venninnen istedenfor en gave. HUSK! Dere må avtale dato med en gang. Kjempefint å glede seg til.
 • Gjør deg ferdig!

Ønsker deg en strålende glad og stressfri førjul! Kommenter gjerne om du har gode tips til hvordan vi alle kan få en stressfri førjul!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply